Επιγραφη ΚαταστηματοςΗ Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΠΕΡΙσυλλογή αποτελείται από έξι μέλη, τα πέντε εκ των οποίων είναι μόνιμοι κάτοικοι Περιστεράς.  Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 και από το Νοέμβριο του 2015 απέκτησε νομική μορφή.

Εστιάζεται κυρίως στην οικολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών και στη μεταποίηση των πρώτων υλών που παράγει δημιουργώντας υψηλής ποιότητας προϊόντα. Τα μείγματα βοτάνων με αλάτι Μεσολογγίου, οι μπάρες ενέργειας, το τουρσί τζίντζερ και τα σαπούνια ελαιολάδου είναι τα βασικά προϊόντα του συνεταιρισμού.  Το τσάι του βουνού, το μελισσόχορτο, το σπαθόλαδο και οι κεραλοιφές συμπληρώνουν τη γκάμα των προϊόντων της ΠΕΡΙσυλλογής, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν τουρσιά και σάλτσες . Οι καλλιέργειες και ο επισκέψιμος βοτανόκηπος μας είναι στην Περιστερά, ενώ πρόσφατα ανοίξαμε εργαστήριο και λιανική στη Θέρμη, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία. Η ιστοσελίδα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

20151228 103628

Δραστηριοποιείται επίσης ενεργά στην τοπική κοινωνία, συνεργάζεται στενά με τοπικούς φορείς προσφέροντας ξεναγήσεις σε αξιοθέατα της περιοχής και οργανώνοντας ημερίδες ποικίλου ενδιαφέροντος και εργαστήρια αυτάρκειας. Έχει, επίσης, αναλάβει τη συντήρηση μονοπατιών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τη διοργάνωση δωρεάν περιπάτων στην περιοχή για ομάδες επισκεπτών και σχολεία.