ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ &

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η συνεργασία του σχολείου με την οικογένεια είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εκπαιδευτική διαδικασία. Η αρμονική αυτή συνεργασία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση πολλών και σοβαρών προβλημάτων του σχολείου, και μπορεί να συντελέσει στην επίτευξη περισσότερο ουσιαστικών αποτελεσμάτων στον τομέα της αγωγής των παιδιών. 

Από τη συνεργασία κερδίζουν όλοι:

 • Οι μαθητές γιατί νιώθουν το σχολείο ως προέκταση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος και όχι ως χώρο αναγκαστικής παραμονής σε αυτό.
 • Οι γονείς γιατί τους δίνεται από τους διδάσκοντες μια καθαρή εικόνα για το πώς αποδίδουν τα παιδιά τους και μέσα από την επικοινωνία με τους δασκάλους μπορούν να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά τους και να βρουν μαζί τρόπους για να τα αντιμετωπίσουν.

O σύλλογος γονέων στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών και συνεργάζεται μαζί τους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν παρεμβαίνει σε θέματα διδακτικής πράξης, λειτουργίας της σχολικής μονάδας, αξιολόγησης και εποπτείας του εκπαιδευτικού έργου.

Με απλά λόγια, η ενεργή συμμετοχή στο σύλλογο, είναι υποχρέωση προς τα παιδιά μας. Ας γίνουμε όλοι ενεργοί, ας συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια αναβάθμισης της μόρφωσης των παιδιών μας. 

Με αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε και εμείς να ασχοληθούμε ενεργά με το Σύλλογο έχοντας σαν μοναδικό στόχο την καλή συνεργασία γονέων και διδασκόντων, για την καλύτερη λειτουργία του Σχολείου,  η οποία θα αποφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη στα παιδιά μας.

Από το 2014 ανήκουμε στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων. Η πρώτη χρονιά ήταν ίσως η δυσκολότερη για εμάς γιατί εκτός από τα τρέχοντα θέματα που παρουσιάζονταν είχαμε να επιλύσουμε και το φλέγον ζήτημα νομιμοποίησης του Συλλόγου. Μέχρι τότε ο Σύλλογος λειτουργούσε με πολλές παραλείψεις και λάθη, οπότε διαλύθηκε ο παλιός Σύλλογος και ιδρύσαμε νέο  Σύλλογο από την αρχή, με τη βοήθεια ενός δικηγόρου, με πολλά έξοδα και χρονοβόρες διαδικασίες….

Τον Μάιο του 2015 πήραμε το νέο Καταστατικό στα χέρια μας και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να λειτουργεί πλέον νομότυπα ο νεοσύστατος Σύλλογος.

Από τότε μέχρι και at this site σήμερα ακούραστα και με μία άψογη συνεργασία κάνουμε τα αδύνατα δυνατά!!!

Στα τρία αυτά συνολικά χρόνια , με τη βοήθεια πρώτα απ΄όλα των γονέων και των δασκάλων, αλλά και των χορηγών και του Δήμου Θέρμης έχουμε καταφέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά μας στο σχολείο μας σε υλικοτεχνικό υλικό

 • Φορητός υπολογιστής 
 • Δύο βιντεοπροβολείς (projectors) 
 • Τοποθέτηση μεγαφώνων-ηχείων σε όλο το σχολείο
 • Αγορά Η/Υ στο Νηπιαγωγείο
 • Θερμαντικό σώμα στην αίθουσα Η/Υ
 • Πανί προβολής στην αίθουσα εκδηλώσεων
 • Δυο κλιματιστικά στην αίθουσα γυμναστικής
 • Πάτωμα laminate στην αίθουσα γυμναστικής
 • Τοποθέτηση νέου αντιηλεκτροπληξιακού συστήματος
 • Χαλιά και κουρτίνες στο Νηπιαγωγείο

και άλλα πολλά……

Η συμπαράστασή μας ήταν έμπρακτη σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από έκπτωση αξιών, σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Με την ενεργό υποστήριξή μας το σχολείο βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο ψηφιακού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι 

 • όλες οι τάξεις του σχολείου μας πλέον έχουν τον απαραίτητο ψηφιακό εξοπλισμό ( Projector, υπολογιστή)με σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι εκπαιδευτικοί διαθέτουν σύγχρονα διδακτικά εργαλεία που ευνοούν τη μαθησιακή διαδικασία και με το κέφι και τη διάθεση που δείχνουν,  είμαστε σίγουροι για τη μέγιστη αξιοποίησή τους.
 • Διαμορφώσαμε μια κενή αίθουσα του Σχολείου σε αίθουσα χαλάρωσης και δημιουργικής απασχόλησης, με μοκέτα και μαξιλάρες.
 • Διαμορφώσαμε την μέχρι πρότινος άδεια αίθουσα γυμναστικής σε μια άρτια εξοπλισμένη αίθουσα για αθλητικές δραστηριότητες. Τοποθετήθηκε laminate, δυο κλιματιστικά για θέρμανση, σιδερένιες μπάρες γυμναστικής και αγοράστηκαν καινούριες μπάλες μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, χάντμπολ.
 • Από το 2014 με πρωτοβουλία μας γίνονται στην παραπάνω αίθουσα μαθήματα μοντέρνου χορού, γυμναστικής, μπαλέτου, Pilates και από φέτος έχουν δημιουργηθεί δύο τμήματα tae kwon do. Συνολικά συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά πάνω από 50 άτομα.
 • Υπήρχαν κάποιοι υπολογιστές στο σχολείο και έπειτα από δική μας πρωτοβουλία και προσφέροντας τα απαραίτητα χρήματα μεταφέρθηκαν σε μια αίθουσα, αφού πρώτα έγινε η κατάλληλη εγκατάσταση, επιδιορθώσαμε και τους παλιούς Η/Υ και έτσι έχουμε πλέον και εργαστήρι πληροφορικής, το οποίο εκτός από τα πρωινά μαθήματα στα παιδιά, είναι ανοιχτό και κάποια απογεύματα για δωρεάν εκμάθηση χρήσης Η/Υ. 
 • Στο προαύλιο του Σχολείου υπάρχει μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εξαιρετική η οποία είναι  στην διάθεση  μαθητών και εκπαιδευτικών. Διαθέτει εξέδρα, μικροφωνική εγκατάσταση, βιντεοπροβολέα, πανί προβολής. Στην αίθουσα γίνονται όλες οι γιορτές- εκδηλώσεις και κάθε Παρασκευή απόγευμα έχουμε προβολή παιδικής ταινίας. 
 • Το υπόγειο του Κοινοτικού κτηρίου ήταν ένας χώρος εγκαταλειμμένος. Με πρωτοβουλία δική μας μεταμορφώσαμε την μεγάλη άδεια αίθουσα σε ένα άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο με αρκετά όργανα γυμναστικής, δύο από τα οποία μας τα παραχώρησε ο Δήμος, και είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο δωρεάν. Πάνω από 25 άτομα ήδη αθλούνται εκεί.
 • Έγινε μια καλή συντήρηση στην περίφραξη του Σχολείου καθώς επίσης και σε όλες τις πόρτες, βάλαμε καινούριες κλειδαριές και λουκέτα όπου χρειάστηκε. Επίσης τοποθετήσαμε πλάκες πεζοδρομίου σε σημεία της αυλής δημιουργώντας έτσι περάσματα μεταξύ των κτιρίων.

Μέσα από την συνεργασία αυτή προέκυψαν εκδηλώσεις ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο για τους γονείς όσο και για τους μαθητές π.χ ομιλίες σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, ομιλία του Πρωτοσύγκελου Πατέρα Χρυσόστομου σχετικά με την αξία της οικογένειας, πρώτες βοήθειες κτλ.

Κάθε χρόνο κάνουμε ημερολόγια με χορηγούς και αξίζει να τους ευχαριστήσουμε και πάλι για την ευγενική τους χειρονομία να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου του Σχολείου μας και μάλιστα αυτό τον καιρό που η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για όλους μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς και τους 72 φετινούς χορηγούς μας οι οποίοι μας βοηθήσανε και τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα αυξάνονται κάθε χρόνο.

Είχαμε και καλλιτεχνικές ανησυχίες…. Κατασκευάσαμε 150 εικόνες σε κεραμίδα με την τεχνική  decoupage τις οποίες πουλήσαμε σε διάφορες εκδηλώσεις και πολλές λαμπάδες κατά την περίοδο του Πάσχα.Διοργανώσαμε χορούς, λαχειοφόρες αγορές, αποκριάτικα πάρτι, ημερήσιες εκδρομές, γιορτάζουμε τη γιορτή της μητέρας, την Τσικνοπέμπτη και άλλα πολλά!!! 

Με αφορμή το γεγονός ότι η θητεία μας τελειώνει φέτος αποφασίσαμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας, έτσι ώστε να παρακινήσουμε τους γονείς να ασχοληθούν με τη σχολική ζωή και γενικά να καταλάβουν όλοι πως μόνο καλό κάνει η ενασχόληση με τους συλλόγους.

 

Το άτομο που μάχεται, διεκδικεί, οραματίζεται, στοχεύει πάντα πετυχαίνει.

 

Έχουμε μόνο καλά πράγματα να θυμόμαστε από αυτό το δύσκολο ταξίδι…!!

 

Σας ευχόμαστε υγεία οικογενειακή και καλή πρόοδο στα παιδιά σας.

 

Υ.Γ. Αν δουλεύαμε ΟΛΟΙ μια μέρα για το σχολείο, ΠΟΛΛΑ θα ήταν διαφορετικά!!!!

 

 

                                                                                     Με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου 

                                                                                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κούτρη Ευαγγελία

                                                                            ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Βαρλάμης Δημήτριος

                                                                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ντισλής Δημήτριος

                                                                             ΤΑΜΙΑΣ Αλεξάκη Ελένη

                                                                             ΜΕΛΟΣ Γιαμπάνη Δήμητρα